5 najlepších káv na espresso

Aká káva je najlepšia na espresso? Predstavím vám 5 najobľúbenejších a najpredávanejších káv na espresso z pražiarne Zlaté Zrnko, opíšem ich chuťový profil a vysvetlím, prečo práve tieto kávy sú u zákazníkov najobľúbenejšie. Ku každej káve predstavím aj alternatívu, chuťovo príbuznú, alebo podobne zaujímavú kávu.

  1. Káva Emília – jednoznačne najobľúbenejšia káva vďaka vyváženej chuti, nieje ani kyslá ani veľmi horká, určená pre široké spektrum zákazníkov. Je chuťovo podobná brazílskym kávam, avšak ako 100% zmes arabík je zložená z 6-7 chuťovo príbuzných káv, čo ju robí zaujímavejšou a komplexnejšou.

    >> https://www.zlatezrnko.sk/kava/kava-zlate-zrnko-emilia/


  2. Káva Rómeo – vyššia klasika talianskeho espressa – chuťovo zaujímavejší, veľmi jemne ovocný a v dochuti horkastý, mierne pestrejší ako Emília. Zmes 85% arabica a 15% robusta, je hodný aj na prípravu na moka kávovare. Chuťovo príbuzná je aj káva Mária, ktorá je jemne ovocnejšia, alebo káva Oliver, ktorý je výraznejší, horkejší, vhodný aj do mliečnych kávových nápojov.

    >> https://www.zlatezrnko.sk/kava/kava-zlate-zrnko-romeo/


  3. Káva Otello – jednoducho horkastá a chutná káva, vhodná pre všetky automatické kávovary, aj preto je druhá najobľúbenejšia v kanceláriách po káve Emília. Zmes 65% arabica a 35% robusta, vďaka jemnej horkosti a jednoduchej chuti je vhodná pre široké spektrum kávičkárov. Chuťovo podobná 100% arabica je káva Olívía, alebo zmes 50/50 káva Hamlet, ktorá je chuťovo výraznejšia.

    >> https://www.zlatezrnko.sk/kava/kava-zlate-zrnko-otello/

  4. Káva Brazília – najobľúbenejšia káva s jediným pôvodom. Brazílska káva je obľúbená pre svoju vyváženú orieškovú chuť, ktorá nieje ani kyslá, ani veľmi horká, preto je obľúbená u milovníkov jemných, lahodných chutí. Zaujímavou alternatívou je káva Honduras, ktorá je chuťovo mierne zemitejšia, alebo káva India, ktorá má dochuť horkej čokolády.

    >> https://www.zlatezrnko.sk/kava/kava-zlate-zrnko-brazilia/


  5. Káva Guatemala – chuťovo pestrá káva, ovocná, sladká a horkastá v dochuti. Vďaka nižšej tvrdosti zrna je vhodná aj do domácich espresso kávovarov, nakoľko si nevyžaduje veľmi jemné mletie. Medzi obľúbené espresso kávy patria aj chuťové extrémy. Na jednej strane horkastá až tabaková káva Kuba, ktorá má tvrdšie zrno, preto si vyžaduje jemnejšie nastavenie mlynčeka. Na druhej strane ovocná káva Etiópia, vhodná pre milovníkov kyslejších chutí, alebo ako zaujímavý základ pre mliečne kávové nápoje.

    >> https://www.zlatezrnko.sk/kava/kava-zlate-zrnko-guatemala/